Välja sällskapsdjur                            Gabriella Wejlid

För pälsallergiker.

                                                                                             

Många frågor blir aktuella för den som ska välja husdjur: Hur gammalt kan djuret bli? Är det vaket dag eller natt? Vilka behov har det av mat, omvårdnad, sällskap och boende? Allergirisker? Detta och mycket mer får man veta om ett 20-tal djurslag, t ex hund, katt, kanin, hamster, iller, leguan, minigris, undulat, orm, ödla, sköldpadda, spindel och akvariefiskar.
 
Den som tänker skaffa sig ett sällskapsdjur får svar på alla viktiga frågor man bör ställa inför beslutet. Till varje djur ges grundläggande skötselråd och en kort beskrivning om djurets egenskaper. Marsvin är t ex bra nybörjardjur, eftersom de snabbt blir lugna och tama. Fågelspindlar är däremot giftiga och ska behandlas varsamt, minigrisar är envisa och sällskapssjuka och skaffar man sig en leguan kan det vara bra att veta att den som fullvuxen kan bli 1,5 meter lång.
 
Djurens livslängd, mat- och sömnvanor och krav på boende beskrivs. Vidare berättas om vilka kostnader man bör räkna med förutom inköpet av djur och eventuell bur, även löpande kostnader för mat m m och om hur mycket tid de olika djuren kräver för skötsel och omvårdnad för att må bra.

Särskilt intressant för personal i zooaffärer, alla som tänker köpa sällskapsdjur och föräldrar till barn som vill ha ett husdjur.

Gabriella Wejlid har både stort intresse för och gedigen kunskap om olika sällskapsdjur. Hon har själv haft allt från minigrisar till gröna leguaner.

Välja sällskapsdjur är på 80 rikt illustrerade sidor, inbunden och kan köpas hos alla bokhandlare eller direkt från förlaget.
ISBN 9789127354517
Pris 178 kronor inkl porto och moms.

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60. Fax: 0152 151 40. 
E-post:  
Klicka här>>