Pojken i gruvan                             Berättelsen om ett försvinnande                               Per Hellgren

Verklig thriller.

                                   

                    

Pojken i gruvan är berättelsen om ett försvinnande. Andreas Zombory var 20 år gammal när han försvann vid Skottsvångs gruva i Sörmland. Natten till den 20 augusti var sista gången hans sågs i livet. Hans kropp har aldrig återfunnits. Vad var det som egentligen hände? Hur såg omständigheterna ut natten mellan den 19 och 20 augusti 1995? Vad kom polisen fram till? Hur ser de anhöriga på saken idag? Försvann verkligen Andreas kropp i gruvan och vad exakt krävs för att hitta en död kropp i en 300 meter djup vattenfylld gruva?

Romanen som verklighet och verkligheten som roman, lyder den dokumentaristiska inramningen i denna berättelse. Berättelsen växlar mellan dokumentära klipp och romanens prosa. Per Hellgren går igenom allt från pressklipp till polisens utredning i de dokumentära delarna av denna roman. Han besöker gruvan, talar med människor med anknytning till såväl gruvan som Andreas Zombory. Han sammanställer materialet och upptäcker en trasig och djup olycklig människa bakom de som en gång var hans levnadsglade barndomskamrat.

Per Hellgren är född och uppvuxen i Åkers Styckebruk där Pojken i gruvan utspelar sig. För tillfället studerar han journalistik på Södertörns högskola och har tidigare skrivit reportageboken Stridsbok från Thomasgymnasiet 2007, om en facklig konflikt i offentlig sektor.
Han har också skrivit noveller och poesi och finns med bland författarna i Axplock novellsamling Novell08, utgiven 2008. Klicka här>>

Pojken i gruvan är på 174 sidor, inbunden och kan köpas hos alla bokhandlare eller direkt från förlaget.
ISBN 978-91-85385-74-4 
Pris 210 kronor inkl porto och moms.

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60.
E-post:  
Klicka här>>