Pressmeddelande från Bokförlaget Axplock

Maj 2019  
    Roman

 
 


 

Helaren Björk.


 

 

När släktingar, vänner och bekanta drabbas av någon allvarlig sjukdom som cancer, önskar man ofta att man kunde göra något för att bota dem. Denna roman handlar om en person som får denna förmåga. Men det visar sig att allt inte är positivt med detta. Hur blir man accepterad som helare av t ex socialstyrelsen och sjukhusväsendet.

Om det blev allmänt känt och accepterat att en person kunde bota sjukdomar, skulle det bli et enormt tryck från alla som hade ett behov av att bli botade och deras anhöriga.

Genom att det tar mycket på krafterna att bota, så klarar han inte av mer än en eller ett par i veckan och det betyder att han måste prioritera sitt helande. Vem ska behandlas först? Är det statsministern som kanske fått prostatacancer eller är det en invandrarflicka från Rinkeby som drabbats av leukemi?
Vem ska fatta beslutet om vilken som ska behandlas? Får han bestämma detta själv eller är det socialstyrelsen, regeringen eller kanske till och med något FN-organ?


Det är massor av problem och frågeställningar som dyker upp för helaren och hans liv blir ganska komplicerat.

Sture Lantz är en författare som tidigare utgivit trilogin om Tuckonie (en svensk aborigin).
Han började skriva böcker efter sin pensionering genom att han alltid varit bokintresserad och läst i hela sitt liv.
Trilogin om Tuckonie är en historia som han tänkt ut under tjugofem år och efter att ha slutat jobba beslöt han att det var dags att skriva ned den.


Helaren Björk är på 232 sidor, inbunden i behändigt format och kan köpas hos alla bokhandlare eller direkt från förlaget. 
Pris 210 kronor inkl porto och moms.


ISBN: 978 91 88523 44 0 tryckt bok
ISBN: 978 91 88523 45 7 e-bok


Alla våra titlar finns överallt där böcker säljs.
Eller via e-post eller telefon.  Se nedan.

   Bokförlaget Axplock
Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs
Tel: 0152 150 60
E-post: 
post@axplock.se      Hemsida:   www.axplock.se

Sedan 1982