rfattar

 

 

+

 
 

Pressmeddelande från Bokförlaget Axplock

Augusti 2015              Roman.            Även som e-bok!

 
 


 

När tågen stannade

av Marie Morin.

 

 

När tåget stannade är Marie Morins fjärde, och sista, del i serien om Erik Svensson och hans familj. I boken är hans fru Inga, huvudperson. Hon ordnar en resa till Östersund för sig, dottern Erika och svägerskan Kristina. På vägen hem stannar deras tåg mellan två stationer. Fast i ett stillastående tåg, utan ström och utan möjlighet till flykt formas tankar till ord. De hamnar i samtal de inte hade förväntat sig. När tåget har stannat är de utelämnade till varandra. De säger saker de kommer att ångra, men aldrig kan ta tillbaka.
Huvudpersonerna utelämnade till krafter som de inte kan rå på. De tvingas närma sig varandra. Berättelsen rör sig, genom Morins suggestiva språk, framåt i en stillastående omgivning.

Elsbeth Hermansson, Btj, skrev (häfte 18 2015)
”De (huvudpersonerna reds anm) begrundar de eftersatta relationerna till varandra men även kärleken, barn, vuxenhet och ansvaret för sina egna liv diskuteras. Säkert igenkännande för många. Inledningsorden fångar snabbt läsarens intresse … Tre personer i en tågkupé skapar en förtätad dramatik, bra!”

Marie Morin, har sedan debuten med Maskrosminnen (2008) gett ut med minst bok om året. Den nya romanen blir hennes sjunde i ordningen.
Marie varvar sitt arbete som byråkrat med att skriva. Hon är född och uppvuxen i Karlstad, har bott i Flen i tonåren och bor sedan 1976 i Västerås, där hon gick samhällsvetenskaplig linje på Carlforsska skolan.
Efter gymnasiet utbildade hon sig till fritidspedagog för att senare läsa in en grundskollärarexamen.
Skrivandet har alltid funnits i hennes liv och hon har en journalistexamen från Skurups journalistlinje i sitt CV. Dessutom hat hon har läst kreativt skrivande på Mitthögskolan samt deltagit i Skrivarakademins författarkurser vid Folkuniversitetet i Stockholm.
Marie Morin är medlem i Sveriges författarförbund och Författarcentrum Öst. Hon har fått Västerås Stads kulturpris 2011.
Om den senaste boken säger hon: ”Det är fantastiskt roligt att jag har lyckats föra projektet i hamn. Att vara författare på fritiden tar mycket tid, men belöningen är att få se sin egen bok tryckt och färdig. Extra roligt denna gång att kunna erbjuda boken även som E-bok.”

När tåget stannade är på 186 sidor limbunden i trevligt format.

ISBN: 978 91 87119 61 3  limbunden
ISBN: 978 91 87119 62 0 e-bok.


Alla våra titlar finns överallt där böcker säljs.
Eller via e-post eller telefon.  Se nedan.

   Bokförlaget Axplock
Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs
Tel: 0152 150 60
E-post: 
post@axplock.se      Hemsida:   www.axplock.se

Sedan 1982