I skuggan av det svenska folkhemmet                                                                              Ulf Westerblad

Aktuell!

                                                                                                                                                                                                                           

 

I skuggan av det svenska folkhemmet. En resa tillbaka till igår är resultatet av den publicitet som följde utgivningen av Ulf Westerblads självbiografiska bok Barndomens långa skuggor. Min innersta smärta äger jag ensam.

Ett stort antal personer med bakgrund liknande Ulfs har efter att ha läst boken och sett teveprogrammet Ett oäkta barn, vågat ta kontakt med honom. Mycket tack vare Ulfs egen bakgrund har man ärligt och öppenhjärtligt vågat beskriva övergrepp i form av falska läkarintyg och fasor de upplevt i barnhem och på sinnesslöanstalter. Många av de intervjuade har inte ens för sina allra närmaste velat berätta vad de varit utsatta för. Ulf har i den här boken samlat dessa intervjuer.

Att missgrepp i så stor skala kunnat äga rum i det så kallade svenska folkhemmet är en gåta och för de flesta helt okänt. Utnyttjande av svaga individer och barn i skumma avsikter belyses här med skrämmande tydlighet. De glömda och plågade träder fram.

Se även Ulf Westerblads: Barndomens långa skuggor, om hans barndom och uppväxt på olika institutioner. Klicka här>>

I skuggan av det svenska folkhemmet är på 168 sidor, illustrerad och inbunden i hårdband och kan köpas överallt där böcker säljs eller direkt från förlaget.
ISBN 978-91-85385-99-7 
Pris 290 kronor inkl porto och moms.

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60. Fax: 0152 151 40. 
E-post:  
Klicka här>>