Idyll innan frosten.                                                Marie-Louise Pettersson

Lättläst.

 

Det här är en berättelse om det enkla bondelivet i en liten by i Mellansverige, dels på fyrtiotalet, dels på sextiotalet  De händelser som inträffar
är uppdiktade men har verklighetsanknytning, dock med författarens frihet att brodera.

Det börjar på torpet Grantorp när August och Stina sätter bo i slutet av trettiotalet. Deras tillvaro är slitsam och tiderna är hårda och hotfulla,
och idyllen mörknar snart. Många av årens händelser kastar märkliga skuggor in i framtiden ...

Boken har inspirerats av ett möte med en okänd man i skogen, och genom vad han berättar rullas historien upp om de tidigare byborna i den lilla socknen. Detta är en berättelse om det vardagliga livet på de små torpen och gårdarna på en mellansvensk landsbygd, men också om en rad dramatiska, till synes oförklarliga händelser. Miljön och självupplevda korn av verklighet inspirerar till en berättelse som sedan har växt fram mycket av egen kraft.

Berättelsen byggs upp av till synes löst sammanfogade scener, men trådarna mellan dem finns där och väver samman historien och dess människor.

Miljön spelar en lika stor roll som människorna, och händelserna påverkar båda på olika sätt som till och med sätter spår in i framtiden.

Språket är enkelt och rakt på sak, och kan säkert vara tillgängligt även för många läsare som lockas av en lättläst inblick i vardagslivet under två ganska omvälvande tidsperioder på svensk landsbygd.


Marie-Louise Pettersson har egentligen aldrig närt några författardrömmar. Som gift enbarnsmamma arbetade tills hon för många år sedan fick diagnosen MS och tillvaron drabbades av en stor omställning. Hon fick tid till omprövning av olika slag och då öppnades en dörr in till en ny värld. Hon upptäckte en skrivlust hon inte visste att hon hade och när berättelserna började samlas och forma sig i hennes fantasi tog hon modigt tag i dem och började skriva.  Det har varit en krokig och ibland tung väg fram till en färdig berättelse, men den nyfunna skrivglädjen har burit hela vägen och nu är Marie-Louise redan på väg med nya historier.

Marie-Louise har nu också givit ut sin andra roman. Det kan du se mer om genom att Klicka här>>

Idyll innan frosten är på 152 sidor, inbunden och kan köpas överallt där böcker säljs eller direkt från förlaget.
ISBN 978-91-85385-94-2   
Cirkapris 120 kronor inkl porto och moms.   

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60. Fax: 0152 151 40. 
E-post:  
Klicka här>>