Gamla Stockholm i ord och bild av Per-Arne Johansson   

Kulturhistoria.

                                   

En ny bok för Stockholmare och Stockholmsälskare baserad på delvis outgivna vykort från sekelskiftet och framåt.

Hur tedde sig Stockholm i slutet av 1800-talet och en bit in på 1900-talet. Med varm humor, kunnighet och distans ger Per-Arne Johansson dessa bilder ett sammanhang och visar den dolda historia som finns.
’Tänk på hur ofta den som sett utsikten från Mosebacke fylls av alla de känslor som fyller sinnet’ skriver författaren och tillägger: ’Jämför dagens vimmel och kommers på Västerlånggatan med torgmadammernas toftiga tillvaro i sina halmfyllda tunnor på Kornhamnstorg alldeles intill’.
’Tänk dig Tessin d.y. gående omkring i ’slottstrakten’ och drar upp ståtliga planer för slottets utsmyckning …’ fascinerande att följa en stads utveckling. Då behöver man en utgångspunkt. Här fyller denna bok ett av många syften.
Riktligt illustrerad i färg flyttar den oss till tider före video- och digitalkameror, då vykorten utgjorde en viktig del i beskrivningen av omvärlden. Minnen, tankar, frågor … ja här blir läsaren engagerad vare sig han är gammal stockholmare, turist eller nybliven storstadsbo
.
Kontakt med författaren kan erhållas genom förlaget.

Gamla Stockholm i ord och bild är på 96 sidor, trådbunden i hårdband och kan köpas hos alla bokhandlare eller direkt från förlaget.
ISBN 978-91-85385-57-7 
Pris 180 kronor inkl porto och moms.

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60.
E-post:  
Klicka här>>