Den skinnlösa geten i Somalia                            En ny roman av:  Awes A Osman                 Översatt från engelskan.

Om rasism.

                  

                    

Titeln Den skinnlösa geten syftar på en somalisk saga, där sensmoralen är att ”konstiga saker bara ser konstiga ut i folks ögon i ett par dagar. Därefter vänjer de sig”.
Omar är hjälten i en modern  Romeo och Julia-saga. Han studerar när han möter Sunita, den vackra dottern till en indisk professor, och de två blir djupt förälskade. Detta är oacceptabelt för Sunitas föräldrar, som blandar in den indiska maffian, Goondhas, för att få Omar att åka tillbaka till Somalia. Detta sker samtidigt som Indira Gandhi blir mördad och under de politiska oroligheterna blev många skjutna, även bland de studerande afrikanerna.
Romanens budskap är att kärlek inte rättar sig efter geografiska gränser och att inga lagar eller politiska riktningar kan stå i vägen för äkta kärlek. Men boken handlar även om två olika personligheter som för en gemensam kamp i de kulturella olikheterna mellan Afrika och Indien. Mot slutet en liten tänkvärd somalisk sagaOm författaren

Awes A. Osman är examinerad vid Fergusson College vid Universitet i Poona i Indien. Han föddes i Somalias huvudstad, Mogadishu, där han i sitt sökande efter en högskoleutbildning till rimlig kostnad hamnade han i staden Jabalpur. Efter sitt första år på Bachelors School blev Osman flyttad till Pune, och det var där han fick idén till den här romanen.
När han var klar med sin examen kom Osman att starta sin karriär i Förenade Arabemiraten. Nu har han politisk asyl och uppehållstillstånd i Sverige efter att ha flytt från inbördeskriget i sitt land och arbetar i Sverige med att bistå sina landsmän här.
Osman har bidragit med många politiska artiklar och han är fortfarande aktiv författare. Han kan nås genom förlaget.

För den engelska originalutgåvan klicka här:  >>

Den skinnlösa geten i Somalia är på 198 sidor, trådbunden i hårdband och kan köpas hos alla bokhandlare eller direkt från förlaget.
ISBN 978-91-85385-32-4 
Pris 218 kronor inkl porto och moms.

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60.
E-post:  
Klicka här>>