Clarissa.                      en roman  av Ove Strand               

En varm bok om manlig vänskap.

              


En varm bok om manlig vänskap, om brevskrivande och det fascinerande med tegel.

 
Clarissa är en roman om två åldrande män som försöker återuppta en förlorad vänskap. Vägen dit går genom att bli brevvänner. Och naturligtvis - ett oändligt antal koppar kaffe. Bokens huvudsakliga spelplats är småstaden Strängnäs - i nutid men också i tillbakablickar från de bådas uppväxt på 50- och 60-talen. I sökandet efter en flyktig ungdomsförälskelse kommer de att snudda vid en helt annan verklighet. Sökandet tar bland annat med läsaren till Prag och ett politiskt laddat Georgien.

"Clarissa överraskade mig. Den känns som en ovanlig debutbok i de tider som är, mer som en sådan jag plockat ner ur bokhyllan för att återvända till. Den påminner om äldre litteratur. En vilsam text, en mjuk bok att sjunka in i.”
Lotta Thell, lektör och författare


"... det är liksom det där fina motljuset på alla tings konturer och skärpedjupet är precis så grunt att de svävar. Vi hittar på namn på hundar vi möter på promenaden och inne igen lånar hon mina kläder. Jag fångar henne i min lins med säkert hundra små rutor från de här vackra fönstren i bakgrunden och dalgången där utanför och berget och ljuset som lyser in."


"Nu var det som om jordklotet lade sin skugga in mot hans ansikte, den stora världen som skymde hans blick och skuggade den lilla där han fanns, exakt så som han känt när han suttit på planet hem. Det komplexa därute som han och Jack tangerat och nu alltså varit så nära. Men samtidigt haft på så betryggande avstånd. Än en gång."

Clarissa soundtrack:  tinyurl.com/textmusik-clarissa  (Spotify)   eller
Klicka här>>

Clarissa  är på 262 sidor, inbunden i behändigt format och kan köpas hos alla bokhandlare eller direkt från förlaget.
Pris 220 kronor inkl porto och moms.


ISBN: 978-91-88523-52-5 inbunden
ISBN: 978-91-88523-53-2 e-bok.
 
 

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60.
E-post:  
Klicka här>>