Älskande kvinna: en roman om Dagny Juel                                  av Kerstin Weidel.

En roman om Dagny Juel.

   

Varför får män och inte kvinnor? Varför måste kvinnor men inte män?
Älskande kvinna är en fiktiv berättelse vävd kring den norska författaren Dagny Juel, en ”Femme Fatale” i det förrförra sekelskiftets intellektuella och febrigt pulserande europeiska mittpunkt; en tid då nya och omvälvande idéer påverkade konsten, kulturen och människors liv.

Sökandet efter individuell frigörelse för henne från ett trångsynt Norge till Berlin och konstnärskretsarna kring August Strindberg och Edvard Munch. Engagerad i kampen för intellektuellt, konstnärligt och inte minst erotiskt självförverkligande blir hon förälskad i en av tidens mest nydanande författare. Deras förhållande blir passionerat och självförbrännande.
Dagny Juels levnadsöde är en fascinerande och gripande historia om konst, kärlek och erotik och om vad det innebär att vara kvinna.

Kerstin Weildel, bibliotekarie i Surahammar, debuterade 2011. I sin nya roman tecknar hon med varlig hand ett kvinnoporträtt med utgångspunkt från de fakta som är kända om människan Dagny Juel.

Älskande kvinna är på 256 sidor, inbunden i trevlig format. Boken kan köpas överallt där böcker säljs eller direkt från förlaget.
Pris från Axplock 210 kronor inkl porto och moms.  ISBN 978-91-88523-06-8                                                      
Finns som e-bok: >>>
 

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60. Fax: 0152 151 40. 
E-post:  
Klicka här>>