Riddarna på Transportcentralen                   Roman om livet på en ovanlig arbetsplats.                             Patrik Söderman

Roman.

 

I Sjukhuset underjordiska kulvertar får vi följa slutet på en lång tidsepok, som innehöll originalitet, oförvitlig arbetarpatos och ohejdbar galenskap. Det var strax innan rökförbuden och stämpelklockorna tog vid. Rationaliseringar och hälsofrämjande åtgärder betraktades som odiskutabla’måsten’ när de dök upp. Men hur påverkades vi av alla dessa så kallade förbättringar på sikt?

Riddarna på Transportcentralen är en berättelse om tjurig motsträvighet inför sådana förändringar, som de flesta människor godtar och rent av är tacksamma för. Patrik Söderman beskriver med glimten i ögat den värld han mer av en slump hamnade i och han skildrar personerna i sin roman med humor och värme, men inte utan en viss distans.

Riddarna på Transportavdelningen är Patrik Södermans debutroman. Han bor i Örebro och är verksam som gymnasielärare huvudsakligen i svenska men även i historia. Fritiden ägnar han bland annat åt tennis och musicerande.

Riddarna på Transportcentralen är limbunden på 226 sidor.

ISBN 978 91 85353 49 2 och finns i bokhandeln eller direkt från förlaget.    Cirkapris 170 kronor inkl porto och moms.  

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60.
E-post:  
Klicka här>>