Perioder                                                                   Välskriven aktuell självbiografisk roman.                              Mats Gustavsson

Självbiografi.

 

                    

Aktuellt ämne i: SVTs Kysst av spriten.

 

Perioder skriven av Mats Gustavsson beskriver på ett gripande och självutlämnande sätt den livskris han gick igenom för fyra år sedan med ett omfattande alkoholmissbruk som höll på att kosta honom livet. När han mådde som sämst lät han sig skrivas in på en psykiatrisk klinik eftersom han då mådde så dåligt att han funderade på att ta sitt eget liv.

 

Boken skildrar hur förgängligt och bräckligt livet är och hur snabbt allt kan vända. Mats hade under en lång period missbrukat alkohol men lyckats bibehålla den sociala fasaden. Han var framgångsrik i arbetet, hade familj, många vänner och bekanta. Men till slut brast bubblan och följden blev att han snabbt kanade utför. När han kommer till behandlingshemmet äger han inte ens de kläder han har på kroppen. Han har förlorat allt.

 

Men boken inger också hopp. Den skildrar på ett finstämt sätt hur Mats bar sig åt för att samla ihop spillrorna och börja bygga ett nytt liv i värdighet och frihet från beroendets bojor.  Idag arbetar Mats som dramatiker och har skrivit några uppmärksammade pjäser. Han håller också som bäst på med sin andra roman.
 

Perioder är på 178 sidor, limbunden och kan köpas hos alla bokhandlare eller direkt från förlaget.
ISBN 978-91-85385-68-3 
Pris 170 kronor inkl porto och moms.

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60.
E-post:  
Klicka här>>