På grund - förlist                                                                                              Maria Landin, Folke Sjögren och Björn Öberg

Skärgårdshistoria.

 

                    

PÅ GRUND – FÖRLIST av Maria Landin, Folke Sjögren och Björn Öberg är en fascinerande historisk djupdykning i ett marint landskap. Vi får i boken möta många av de fartyg som under århundraden passerat bland grynnor och skär runt ön Landsort i Stockholms skärgård.

Genom gamla redogörelser och notiser som tagits fram genom omfattande arkivforskning lyfter författarna fram en stor mängd händelser och detaljer relaterade till den livliga sjöfarten i området. En stor behållning av boken är att det långt ifrån bara handlar om själva fartygen utan minst lika mycket om den spännande och idag nästan helt försvunna kulturmiljö som skeppen seglade fram i, om boställena på öarna, sjökrogarna, lotsplatserna och fyrarna. Här har Maria Landin, Folke Sjögren och Björn Öberg gjort en viktig forskningsinsats.


PÅ GRUND – FÖRLIST är en bok som skärgårdsentusiaster, sportdykare och historiskt intresserade rent allmänt bör ha stor behållning av.
 

PÅ GRUND – FÖRLIST är på 472 sidor, inbunden, riktligt försedd med illustrationer i form av akvareller, teckningar, fotografier mm och kan köpas hos alla bokhandlare eller direkt från förlaget.
ISBN 978-91-85385-26-3
   Pris 440 kronor inkl porto och moms.

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60.
E-post:  
Klicka här>>