Om trädens placering                                  Roman                                Catharina Ståhlgren

Kulturbidrag!

 

                    

Om trädens placering handlar om det som kan hända från en vårvinter till nästa. Om vuxenblivande och kvinnoblivande och om att inte kunna/vilja inordna sig i någon gruppering. Att söka en ton i bruset, men inte våga möta sig själv. Eva växer upp i en borgerlig miljö med höga förväntningar samtidigt som 70-talets ideologier är som starkast. I sin önskan att skydda sin integritet från det som drar i henne och vill tvinga blir hon alltmer isolerad.

 

Det är en berättelse om att se men inte kunna uttrycka. Och om att  Vilja vårda något ännu outvecklat. "Fanns det någon mening i att skydda ett litet avskilt språk?”

 

Catharina Ståhlgren, född i Göteborg, har skrivit så länge hon minns  och har även gett ut Den Blå Solen, Bokförlaget Axplock 2007.

 

"Jag skriver för att ge något ett värde. Ofta det som kanske ingen lägger märke till, men som alltid finns där. Som hur träden är placerade, ibland som om det vore genomtänkt, som en musik. Medan jag arbetade med boken läste jag Willy Kyrklunds Solange, som jag tycker berättar om det uteblivna uttrycket, om Solanges ensamma dans i ett slutet rum”, säger Catharina.

 

Om Catharinas tidigare titel; Den Blå Solen:
 

"Jag tycker verkligen om den här boken. Språket är vackert och bilderna konkreta och levande."

 Elin Johansson, Tidskriften Plural
 

" ... jag slås av hur väl Ståhlgren behandlar den existentiella ångesten. Texten befinner sig där och då, tar de vacklande känslorna på allvar."

Sara Sandbacka, Dagensbok.com

 

 

Om trädens placering är på 308 sidor, limbunden kan köpas hos alla bokhandlare eller direkt från förlaget.
ISBN 978-91-85385-64-5 
Pris 180 kronor inkl porto och moms.

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60.
E-post:  
Klicka här>>