Gudaskymning                                         Jennifer Hood                                  Sveriges första ekologiska deckare???   

Spänning.

Lillemor rös när Morgan parkerade bilen framför det tomma huset som låg där och ruvade på sin mörka hemlighet. De svarta fönstren tycktes stirra på henne med onda ögon som om de ville utmana henne:  "Vi vet vad som hände, vågar du ta reda på det?"

När biologen Lillemor Zander gör ett sista försök att övertala den motsträvige Ragnar Rökh att låta hans värdefulla bokskog bli skyddad som naturreservat, snubblar hon bokstavligen över hans lik. Till en början ser det ut som om mannen har dött en naturlig död, men snart står det klart att han har blivit kallblodigt mördad. Lillemor finner sig plötsligt vara indragen i mordutredningen tillsammans med sina vänner Morgan och Charlotta. Ju mer de skrapar på ytan, desto tydligare framgår det snart att åtskilliga människor hade god anledning att vilja röja skogsägaren ur världen.

Frågan är bara vem? Och hur?

De tre vännerna har redan fullt sjå med konflikter på jobbet, trassliga kärleksrelationer och det stressiga livet som småbarnsföräldrar. Inte i sina vildaste fantasier hade de kunnat föreställa sig den härva de nu blir indragna i, med lögner, polisförhör, dolda hemligheter, och slutligen en mardrömsliknande konfrontation med en samvetslös mördare som inte drar sig för att slå till

Gudaskymning av Jennifer Hood kan ses som Sveriges första ekodeckare. Den handlar om ett kamratgäng biologer, med rätt röriga relationer, som dras in i en mordgåta. Vem ville inte mörda bonden som ständigt begick miljöbrott? Biologen Jennifer Hood, uppväxt i Göteborgstrakten där boken främst utspelas, ger initierade skildringar av såväl naturvårdsarbetet som naturen i Göta Älvdalen och av människans natur, allt av riksintresse.

Hon återger, med mycket humor och kärlek och hög igenkänningsgrad, förutom en spännande deckargåta, bland annat hur en småbarnsmors själ kraschar på autobahn, en- och tvåsamhetens våndor, och vådan av att vara glupsk – allt i ett stegrande thrillertempo.
Jennifer Hood är själv mamma till två barn … med ett tredje på väg.

Gudaskymning av Jennifer Hood är en nydanande deckare med naturlig mersmak, fjärran de förutsägbart feta, frånskilda, fulla och trötta schablonsnutar som häckar i så många deckare.

Detta är Jenniers andra bok, hennes första bok Lavendelmormorn fick goda recensioner. Jennifer arbetar redan med nästa manus: Magmonstret.

Boken har 340 sidor och är trådbunden i mjukpärm.                                                          

ISBN 978 91 85385 33 - 1           Specialpris:  120kronor inkl porto och moms.                                Läs också: Magmonstret av Jennier Hood. Klicka här>>

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60.
E-post:  
Klicka här>>