Det kala trädet                             Park, Wan-Suh                           Roman

Högintressant läsning.

                      

 

Att växa upp under inbördeskrig och ockupation (inte minst USA-ledd!) är vanligt, men sällan beskrivet.

Det kala trädet av en av Koreas mest framstående författare, Park Wan-Suh, är dock ett fascinerande undantag, och handlar om att bli vuxen i en karg miljö, med mycket heta inre känslor.

Koreakriget dundrar på avstånd, det är vinter och kallt, kallt. Träden står kala i Seoul. Men i tonårsflickan Lee brinner viljan att inte försvinna in i psykisk sjukdom, som sin mor. Lee arbetar i ett amerikanskt marketenteri och upplever dagligen kulturkrockar och rasfördomar
mellan öst och väst. Där blir hon vuxen, kär och slits mellan olika män och familjetraditioner.

Det kala trädet är skriven av en av Sydkoreas mest erkända författare,

Park Wan-Suh, född 1931, har skrivit över 20 romaner, otaliga noveller och essäer och fått många litteraturpriser. Det kala trädet, från 1971, utgör något av en milstolpe i hennes imponerande och allt mer uppmärksammade produktion.

Det kala trädet är en roman rik på inre och yttre beteenden och skeenden, dofter, gester, smaker, stämningar och tidsfärg. Här ges en fascinerande bakgrund till framväxten av den idag teknologiska stormakten Sydkorea, numera också med en allt mer uppskattad produktion av böcker och filmer. Allt mot bakgrund av en mycket gammal och ibland betungande historik.

Det kala trädet har ISBN 978 91 85385 07 2  är limbunden och på 246 sidor, omslag i färg. Kostar 210 kronor direkt från förlaget inkl porto och moms. Eller i bokhandeln!

Intresserad av att läsa mer av Park Wah-Suh och andra koreanska författare?  Klicka här>>

 

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60.
E-post:  Klicka här>>