Bondkäringen som stack ut hakan                                      Inger Sköld

Kåserande essäer.

 

Att Inger Sköld är väl förtrogen med livet på landet råder det ingen tvekan om. Hon skriver om vardagliga situationer i lantbrukares och deras närståendes liv.

Idyller förekommer, men med få vi ta del av landsbygdsbornas hårda verklighet med ekonomiska och andra problem. Humor och allvar blandas. Vänskap och kärlek mixas med konflikter. Ibland vill man som läsare lägga sig i människor agerande och säga: "Skärp er. Ni har bara ett enda liv. Tag vara på det." 

Inger Sköld är sedan många år kåsör i tidningen ATL -  lantbrukets affärstidning.  Uppvuxen i en liten bondby, lärarexamen, boende i förorter till Stockholm i tio år, flytt till landsbygd, lantbruksarbete och lärarjobb varvat med skrivande, matspalt i lokaltidning samt textskrivande till revyer/amatörteater. Skrivit böckerna: Klara maten, Bondkäringen som skänkte bort samvetet, Bondkäringen som rörde om i husmanskosten och nu: Bondkäringen som stack ut hakan. I den här boken finns inga regelrätta kåserier, utan här finns dialoger och skrönor. Allt är nyskrivet.

Bondkäringen som stack ut hakan  är på 96 sidor, limbunden kan fås i bokhandeln, genom (Seelig) eller direkt från förlaget.
ISBN 978-91-85385-63-8   
Cirkapris 120 kronor inkl porto och moms.  

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60.
E-post:  
Klicka här>>