Berghällarnas Bildvärld                              Lars Rask                             Nordisk hällristningsbok

Historia.

                      

För tusentals år sedan högg våra förfäder in märkliga figurer och tecken på släta berghällar i Norden. Dessa hällristningar är en omistlig del av vårt fornnordiska kulturarv.

Lars Rask som skrivit ’Nordisk runläsebok’ och ett stort antal böcker om forntiden tar oss här med på en spännande hällristningsresa i en gåtfull och fantasieggande bildvärld.  Jämförelser görs med bilder som är tre, fyra eller fem tusen år gamla men förvillande lika konstverk av vår egen tids stora mästare.

Utan krav på stora förkunskaper ges här en lättläst introduktion till berghällarnas bildvärld.  I ett mångkulturellt och internationaliserat samhälle ökar behovet av kännedom om det nordiska kulturarvet vars värde inte minst framkommer av det faktum att flera finns upptagna på UNESCOS världsarvlista.

Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ – sin identitet.  

Denna bok vill stimulera intresset för vårt kulturarv en smula och bidra med kunskap om det fornnordiska sambandet mellan människorna i de tre landområden som skulle bli tre riken.

Boken är på 80 limbundna sidor. Mycket rikt illustrerad i färg och svartvitt-  ISBN 91 86436 84 8   och kostar 200 kronor inkl porto och moms

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60.
E-post:  
post@axplock.se